Ronald Hochstenbach

De trainer, Ronald Hochstenbach (1970) geeft vanaf 2009 Mindfulnesstrainingen. Hij is gecertificeerd Mindfulnesstrainer categorie 1 en Compassietrainer MBCL. Opgeleid door het instituut voor Mindfulness IvM  en door Frits Koster, Erik van den Brink en Chris Germer (USA) én erkent Interpersoonlijke Mindfulness trainer IPM Opgeleid door Phyllis Hicks (USA), Florence Meleo-Meyer (USA). Daarnaast is hij therapeut en Life coach. De trainer geeft supervisie en leidt o.a. agogisch werkers op tot trainer.  

Ronald is in 1997 in aanraking gekomen met Mindfulness en yoga. Vanaf die tijd is hij zich intensief gaan verdiepen om de kennis en ervaring te vertalen naar methoden om mensen te begeleiden in hun zoektocht naar innerlijk rust en levensgeluk.

“De acceptatie en mildheid van Mindfulness hebben mij in periodes van stress en rouw kracht, kalmte en vertrouwen gegeven. Ik heb geleerd dat door met mildheid en vertrouwen te “zijn” met wat in lichaam en geest “is”, zonder het te willen veranderen of vast te houden, de natuur zijn eigen beloop gaat en kan transformeren. Ik ervaar door opmerkzaam te zijn dat er ruimte en keuze vrijheid ontstaat. Mindfulness levert mij elke dag weer veel op in mijn leven. Met passie en toewijding wil ik deze methode en levenswijze graag overdragen en delen in de trainingen en persoonlijke begeleiding”. 

Naast dat de trainer is opgeleid tot Mindfulness- en Compassie- en Interpersoonlijke Mindfulness trainer, heeft hij de vierjarige opleiding tot Jungiaans Filosofisch Therapeut en de vier jarige opleiding tot Psychodrama Therapeut gevolgd, is opgeleid tot Master in de   Transformatie psychologie en Voice Dialogue en Voicedrama,  Hatha Yoga,  en Social Work .

Ter verdieping van zijn persoonlijk - en professionele ontwikkeling als mindfulness-en compassietrainer  heeft Ronald diverse langere retraites, trainingen en workshops gevolgd o.b.v. de volgende internationale meditatie leraren.

- Rob Brandsma (NLD) De MBSR training 2006

- Frits Koster  (NLD)  Jaarlijks diverse Vipassana retraites van 2006 - heden

- Noah Levine (USA) Vipassana Retreat 2010

- Dôshin Houtman (NLD) Diverse Vipassana retraites van 2010 - 2012

- Lama Rinchen Phuntsok (THA) Shamatha and Vipassana Retreat 2012

- Michael Chaskalson (ENG) Mindfulness op het werk. Nascholing voor trainers 2012

- Christopher Germer (USA)  Retreat / training  Mindful self-compassion  for teachers 2013

- Frits Koster en Erik van den Brink (NLD) Verdiepingsweek voor Compassietrainers 2013

- Florence Meleo-Meyer (USA) Workshop Interpersonal Mindfulness for teachers  2013

- Saki Santorelli (USA) Workshop  Mindfulness for teachers 2013

- Jotika Hermsen (NLD) Vipassana en Metta & Karuna  retraites 2013 - heden

- Susan Gillis Chapman (CAN) The Five Keys To Mindful Communication  Retreat / training  for teachers 2014

- Gregory Kramer,  Bart van Melik, Phyllis Hicks (USA)  Insight Dialogue  Retreat 2014

- Shaila Catherine (USA) Mindfulness, Concentration, and Insight Meditation  Retreat 2015

- Bart van Melik (USA)  Insight Dialogue  Retreat juli 2016

- Bart van Melik, Phyllis Hicks (USA)  Insight Dialogue  Retreat oktober 2016

- Phyllis Hicks (USA) , Florence Meleo-Meyer (USA) 2017 Opleiding tot ( IPM ) Interpersonal Mindfulness trainer, Teaching Presence in Relationship

-  Phillis Hicks (USA) , Florence Meleo-Meyer (USA) Insight Dialogue  Retreat oktober 2018

- Joost van den Heuvel Rijnders en Frits Koster  (NLD)  Vipassana Retraite december 2018 tot januari 2019

Ronald is aangesloten bij dè beroepsvereniging voor mindfulness trainers: Vereniging Mindfulness Based trainers in Nederland en Vlaanderen VMBN en Beroepsvereniging het Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychosociaal therapeuten en Agogen NVPA , Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg RBCZ en bij de Vereniging voor Psychodrama VvP. En is onderhevig aan klacht- en tuchtrecht van het NVPA en RBCZ. Als NVPA-therapeut houdt Ronald zich aan de klachtenregeling conform de nieuwe wetgeving Wkkgz, die vanaf 1 januari 2017 van kracht is. Hij is aangesloten bij de Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG), die zorg draagt voor de klachten- en geschillenregeling. Voor de procedure bij een klacht kun je informatie vinden op de website van het NVPA (www.nvpa.org) onder het kopje ‘Voor cliënten’. Via het RBCZ-register is Ronald onderhevig aan het tuchtrecht complementaire zorg (TCZ).

 


Terug
Copyright © 2019 Hochstenbach Praktijk voor Mindfulness
Webdesign & CMS by Downdijk