8-Weekse Mindfulnesstraining

Wat houdt de training in?

De training is de acht weekse MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction Training) ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn. De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur én een hele dag. Daarnaast werkt u thuis met behulp van een werkboek en een oefen cd. Ook is er een persoonlijk voorgesprek. We werken met praktische aandacht-, yoga- en meditatie oefeningen. Bewustwording van de leefstijl, de ademhaling, de automatische piloot maar ook hoe u tot nu toe omging met pijn, stress, verdriet of verlies komt aan bod.

Praktische Training

Bij aandachttraining ligt de nadruk niet op de theorie maar op de praktijk. De ervaringen die deelnemers tijdens het oefenen opdoen en de uitwisselingen in de groep zijn de beste leermeesters. Daarnaast krijgen deelnemers CD's en een cursusmap. Tijdens elke bijeenkomst komt een thema aan bod ter ondersteuning van de oefeningen, de juiste instelling daarbij en de betekenis voor het dagelijks leven. 

Dagelijks oefenen

Aandacht trainen is een vaardigheid trainen en dat behoeft oefening. Tijdens de training is het van belang om ook thuis dagelijks te oefenen. Gedurende de training geldt als richtlijn een tijdsinvestering van drie kwartier tot één uur per dag.

Stilte-, trainingsdag

Deze dag biedt de gelegenheid om langdurig met Mindfulness te oefenen en hier op een dieper niveau contact mee te maken. De dag wordt grotendeels in stilte doorgebracht, waardoor het oefenen intensiever wordt. De stilte-, trainingsdag wordt doorgaans in het weekend gehouden.

INVESTERING

€440,- voor particulieren inclusief btw, persoonlijk kennismakingsgesprek, lesmap en de oefeningen op mp3 en stilte-,trainingsdag .
€660,- is het zakelijk tarief exclusief. btw, o.a. voor organisaties, wanneer je een BV hebt  en wanneer de training vergoed wordt door uw werkgever of een instantie (niet bedoeld de zorgverzekeraar), inclusief persoonlijk intakegesprek, lesmap,  de oefeningen op mp3 en stilte-, trainingsdag.

Mindfulness ná de cursus 

Tijdens de laatste sessie wordt u uitgenodigd om Mindfulness te intrigeren als dagelijks onderdeel van uw leven. Tevens heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan Terugkom bijeenkomsten of het volgen van de Compassie Training en/ of Mindfulness Verdiepingstraining.

Stiltedag

De stiltedag is onderdeel van de 8-Weekse Mindfulnesstraining.
Voor meer informatie gaat u naar Trainingen => Stiltedag of klikt u hier.

 

Mindfulness training in de regio Helmond, Gemert, Geldrop, Mierlo, Eindhoven, Heeze, Leende ,Valkenswaard, Waalre. 

8-Weekse Mindfulnesstraining

Aanmelden

Agenda

8-Weekse Mindfulnesstraining

Start 25 September 2019
19:30 - 22:00 uur
Waalre

Locatie: De Brink Willibrorduslaan 2 te Waalre

Data: 25 september, 2, 9, 16, 23, 30,  oktober, 6,  20 november  2019

Trainings-, stiltedag is o.v.b. op  zaterdag 9 november 2019

8-Weekse Mindfulnesstraining

Start 26 September 2019
19:30 - 22:00 uur
Middenweg 1 te Helmond

Locatie:  Middenweg 1 te Lierop

Data: 26 september, 3, 10, 17, 25, 31  oktober, 7, 21 november 2019

Trainings-, stiltedag is o.v.b. op  zaterdag 9 november  2019

 

Copyright © 2019 Hochstenbach Praktijk voor Mindfulness
Webdesign & CMS by Downdijk